Paprikás zalahús

Kategória: Disznóhúsok, Hideg ételek

Ugyanazon hús kétféleképpen darálva ill. kockákra vágva, szeletelésnél szép mintázatot ad. A paprika és a kömény pedig egy érdekes ízt eredményez, amelyet laza fröccsel lehet a legjobb módon leöblíteni.

3 + 1 kg sovány hús (comb, lapocka)
1 kg zsírszalonna
4 dkg szép színű édes paprika
5 g őrölt köménymag
1 dkg őrölt bors
5 gerezd fokhagyma
3,5 dkg só

1 kg húst 2×2 centis kockákra vágok, a többit pedig a zsírszalonnával együtt aprólyukú tárcsán ledarálom. Hozzákeverem a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a sót, illetve a szép kockákra vágott húst. 105-ös szalámibélbe töltöm, majd a végei elkötése után, egy órát abálom 90 fokon. Egy hétig áll el, vagy adagonként fóliába csomagolva kitűnően fagyasztható.

Kevés paprika kell csak, a darált húst kutterezni kéne, kisebb adag esetén egy jó botmixer is megteszi.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos