Paradicsomban sült tojás

Kategória: Fogyókúra, Húsmentes fogások

Hozzávalók 2 adagra
2 nagy paradicsom
4 tojás
1 doboz darabolt paradicsom
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj

bors
bazsalikom
oregano
babér
kakukkfű
ízlés szerint chili

A megmosott paradicsom héját, az alján, kereszt alakban bevágjuk. Vizet forralunk és beledobjuk a paradicsomot. Fél perc múlva a forró vizet leöntjük és hideg vízzel töltjük fel. Lehúzzuk a héját és nagyobb körben kivágjuk a csumáját. Óvatosan kikaparjuk a magjait és a közepét.

A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon világosra pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, felöntjük a darabolt paradicsommal és hozzáadjuk a paradicsomok magjai nélkül kockákra vágott közepét. Alaposan megfűszerezzük, majd fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a hagyma megpuhult.

Tűzálló tálkába teszünk a mártásból, beleültetjük a kikapart paradicsomokat. A tojásokat egyesével pohárkába ütjük, megsózzuk, majd óvatosan mindegyik paradicsomba teszünk kettőt. 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Friss fehér kenyérrel vagy főtt krumplival tálaljuk.

Tipp: a hozzávalók között megadott olaszos ízek helyett fűszerezhetjük arab fűszerkeverékkel (római kömény, fahéj, bors, chili, …) is.
 

 





%d blogger ezt szereti: