Paradicsomos galuska – egytálétel

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Egytálételek, Tészták

2 tojást 2 dl langyos vízzel verjünk habosra. Keverjünk bele 5 dkg markáns ízű reszelt sajtot, 1 kis doboz paradicsompürét, 1 kk őrölt borsot, 1 tk sót és 2 gerezd zúzott fokhagymát. Annyi liszttel keverjük el, hogy galuskatésztát kapjunk. Végül 2 ek olajat is dolgozzunk bele.

Szaggassuk enyhén sós, forrásban levő vízbe a galuskát. Ha megfőttek, szűrjük és öblítsük le, tegyük tepsibe , öntsük le 2 dl sózott kefírrel és hintsük meg 5 dkg reszelt (parmezán) sajttal. Addig pirítsuk a sütőben, amíg a sajt láthatóan ráolvad. Egy könnyű fröccs jól esik hozzá.