Parmezán galuska

Kategória: Levesbetétek, Technikák - trükkök

Ez a galuska jóféle húslevesnek lehet, a megszokottól eltérő betétje.

5 dkg vaj
2 tojás

bors
szerecsendió
10 dkg liszt
5 dkg parmezán sajt

A vajat kis sóval keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojások sárgáit, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval, és keverjük ismét habosra. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és a liszttel meg a lereszelt sajttal együtt keverjük a sárga masszához. Két kávéskanállal (ha keményebbre sikerült a massza, vizes kézzel) formázzunk galuskákat a gyöngyöző levesbe, és 10-12 percig főzzük kis lángon fedő nélkül.

A habtól könnyű, megdagadós galuskákat kapunk. Fontos, hogy a leves soha ne forrjon, amikor belefőzzük a galuskákat. A hevesen mozgó lé egyszerűen szétveri, a még meg nem szilárdult masszát, és csúnyán zaccossá teszi a levest.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos