Poncichter babsterc

Kategória: Húsmentes fogások, Köretek

A Sopron vidékén élt németajkú Poncichterek konyhájáról származik a recept. A szőlőben is termsztettek, köztes művelésként, babot, így az minden portán bőségesen megtalálható volt. Valamikor a szegény emberek étele volt, ma már inkább köretként tálalják.

20 dkg szárazbab
40 dkg liszt
3 dkg só
20 dkg zsír

A babot 1,5 liter vízben puhára főzzük. A lisztet sóval, vastagfalú edényben, szárazon, állandóan keverve, közepes tűzön aranysárgára pirítjuk. Óvatosan hozzáöntjük a liszthez a bab forrásban levő főzőlevét (kb. 1 liter). Jól elkeverjük, majd meglocsoljuk a felforrósított zsírral és hozzákeverjük a főtt babot. Rövid ideig pihentetjük, villával szétnyomkodjuk.
Fogyasztás előtt sütőben felforrósítjuk, ízlés szerint le is piríthatjuk.
Fogyasztható salátákkal, aludtejjel, tejföllel vagy bármilyen mártásos étel köreteként.

 


3 hozzászólás a recepthez: “Poncichter babsterc”


  1. Akárhogy cifrázzátok ,ez az izé sterc egy nagy lószar.
    Hihetetlen,hogy ezt képes valaki megenni. Boah…

  2. Zotya says:

    Tisztelt Fülöp Klára !

    Én most találtam erre az oldalra, de ezt az ” izé sterc =/nem nagy lószar /=-t
    már régóta eszem az az mióta az eszemet tudom / és az nem most volt / és
    nagyon finom cifrázva meg még finomabb.
    Lehet hogy tényleg valami kutyulmányt ettél és az alapján ítéltél. Egy igazi Soproni háziasszony főztjét kóstold meg talán megváltozik a véleményed.
    Nem tudom ,hogy mi az íz világod, nem is akarom tudni ilyen csúnya szavak után, viszont nem egy NAGY MESTER SZAKÁCS-tól hallottam hogy soha ne mond hogy /Boah… különben is ez egy nagy méretű kígyó / utálom vagy pfúj ha még meg sem kóstoltad , vagy elsőre nem sikerült elkészítened.

    De Te tudod, hogy mi a s…… szeretsz enni .

    Jó étvágyat Kivánok Sopronból Zotya

  3. szabóné gyöngyi says:

    Ez a tuti



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos