Poncichter babsterc
A Sopron vidékén élt németajkú Poncichterek konyhájáról származik a recept. A szőlőben is termsztettek, köztes művelésként, babot, így az minden portán bőségesen megtalálható volt. Valamikor a szegény emberek étele volt, ma már inkább köretként tálalják.
20 dkg szárazbab
40 dkg liszt
3 dkg só
20 dkg zsír
A babot 1,5 liter vízben puhára főzzük. A lisztet sóval, vastagfalú edényben, szárazon, állandóan keverve, közepes tűzön aranysárgára pirítjuk. Óvatosan hozzáöntjük a liszthez a bab forrásban levő főzőlevét (kb. 1 liter). Jól elkeverjük, majd meglocsoljuk a felforrósított zsírral és hozzákeverjük a főtt babot. Rövid ideig pihentetjük, villával szétnyomkodjuk.
Fogyasztás előtt sütőben felforrósítjuk, ízlés szerint le is piríthatjuk.
Fogyasztható salátákkal, aludtejjel, tejföllel vagy bármilyen mártásos étel köreteként.
Akárhogy cifrázzátok ,ez az izé sterc egy nagy lószar.
Hihetetlen,hogy ezt képes valaki megenni. Boah…
Tisztelt Fülöp Klára !
Én most találtam erre az oldalra, de ezt az ” izé sterc =/nem nagy lószar /=-t
már régóta eszem az az mióta az eszemet tudom / és az nem most volt / és
nagyon finom cifrázva meg még finomabb.
Lehet hogy tényleg valami kutyulmányt ettél és az alapján ítéltél. Egy igazi Soproni háziasszony főztjét kóstold meg talán megváltozik a véleményed.
Nem tudom ,hogy mi az íz világod, nem is akarom tudni ilyen csúnya szavak után, viszont nem egy NAGY MESTER SZAKÁCS-tól hallottam hogy soha ne mond hogy /Boah… különben is ez egy nagy méretű kígyó / utálom vagy pfúj ha még meg sem kóstoltad , vagy elsőre nem sikerült elkészítened.
De Te tudod, hogy mi a s…… szeretsz enni .
Jó étvágyat Kivánok Sopronból Zotya
Ez a tuti