Rokfortos rakott zöldbab

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Egytálételek

A hőségkaják újabb gyors darabja.

Az alapot a piacon – nem hiába – kínált zsenge ceruzabab adta. A többi már a hűtő tartalmán múlt, onnan került elő egy darabka rokfort és néhány szelet maradék párizsi, a húsevők kedvéért. Nekik persze  komoly kétségeik lehetnek, hiszen a parizer és a hús csak akkor említhető egymás szinonimájaként, ha otthon készül.

60 dkg zöldbab
5 dkg párizsi
5 dkg rokfort
2 evőkanál liszt
2 dl tej
só, szerecsendió, fokhagyma

A babnak törjük le a végét és húzzuk le a szálkáit. Sós, fokhagymás vízben főzzük roppanósan puhára. Szűrjük le és hagyjuk lecsöpögni. A levét tegyük el, remek alap lesz egy zöldségleveshez.

A párizsi, vagy sonka csíkokat serpenyőben pirítsuk meg, hogy alaposan megsüljenek. Szedjük ki és tegyük félre.

A serpenyőben maradt – szükség esetén kiegészített – olajon forrósítsuk meg a lisztet, amíg fehéren nem kezd habzani. Öntsük fel a tejjel és keverjük simára. Olvasszuk meg benne a villával szétnyomott sajtot, majd reszeljünk bele szerecsendiót.

Rétegezzük tűzálló tálba a babot és a húscsíkokat, majd töltsük rá a sajtos mártást. Cipeljük ki a diófa alatti asztalra a légkeverős mikrót, és 220 fokon süssük fél órán át, vagy amíg a teteje megpirul.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos