Sajttal, sonkával rakott gomba
50 dkg gomba
15 dkg nyers sonka
10 dkg reszelt ementáli
5 dkg vaj
2 tojás sárgája
15 db töltött olajbogyó
2 ek tejszín
1 ek konyak
2 ek citromlé
bors
só
A szeletelt gombát 1 dkg vajon pároljuk meg, adjuk hozzá a csíkokra vágott sonkát, az olajbogyókat. Rövid párolás után adjuk hozzá a tejszínt és a konyakot. Sózzuk, borsozzuk és tegyük egy tűzálló edénybe. A tojások sárgáját a citromlével és a többi vajjal vízfürdő fölött keverjük habosra. Töltsük a gombás ragura, szórjuk meg a reszelt sajttal, és süssük, amíg a sajt ráolvad és színesedni kezd.
A sonka elhagyásával vegetariánus étrendhez is alakítható. Kifőzött metélttésztával körítve tálaljuk.