Savanyú mustáros körte

Kategória: Befőzés

Nem teljesen érett körtéből készül ez a recept, finom savanyúsággá nemesítve a nyersen alig élvezhető gyümölcsöt.

2 kg körte
5 dl borecet
40 dkg cukor
10 dkg mustármag
5 dkg torma
darabka fahéj

A meghámozott körték magházát vágjuk ki, a fél körtéket vágjuk hosszában négyfelé. A tormát hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. Forraljunk fel fél liter vizet a cukorral, fahéjjal és az ecettel. Főzzük benne a körtéket néhány percig, hogy kezdjenek puhulni, de még maradjanak rugalmasak. A félig főtt körtegerezdeket rakosgassuk üvegekbe, szórjuk rá a mustármagot és a tormakockákat. Öntsük rá a leszűrt főzőlevet, zárjuk le és tegyük a kamrába. Pár hétig hagyjuk összeérni, csak utána bontsuk meg. A mustártól és tormától különleges ízű savanyúság.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos