Serpenyőben grillezett cukkíni

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Húsmentes fogások

grillcukkiniTöbb nekifutás után, tegnap ebédre sikerült az eddigi legjobb cukkíniszeleteket sütni. Eddig előre bekentem fűszeres olajjal, aztán a sütés közben péppé ázott, és véletlenül sem pirult meg. Most a teljesen natúr cukkíniszeleteket tetem a serpenyőbe. Ebbe a teflonos serpenyőbe épp csak annyi olajat tettem, mintha ecsettel kentem volna meg. Annyira felforrósítottam, hogy szinte füstöljön. Célszerű lett volna földimogyoró olajat használni, mert az magasabb hőfokon kezd csak füstölni. Ebbe a forró serpenyőbe dobáltam a cukkínik szeleteket, egyszerre csak annyit, hogy ne feküdjenek egymáson. Hamar megpirultak, egy süteményes csipesszel megfordítva a másik felükre forgattam. Csak közvetlenül a tálalás előtt forgattam át egy kis, zöld fűszerekkel ízesített olajon, és csak a tányéron sóztam. Akár önálló vega fogásnak is megteszi, akkor az itt díszítésnek rátett paradicsomot is szeletenként meg lehet pirítani, tegnap a zsírszegény pörkölt köreteként kerlt az asztalra.