Sonkaszalámi

Kategória: Disznóhúsok, Hideg ételek

1 kg lapocka, vagy comb
30 dkg füstölt, főtt sonka
20 dkg szalonna
1 púpozott tk őrölt fehérbors
0,5 dkg őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt koriander
2,5 dkg só

A friss húst kétszer ledarálom. A sonkát és a szalonnát apró kockákra vágom. Az összes hozzávalót alaposan összedolgozom. Keményen betöltöm vastag műbélbe (pl 105-ös átmérő, az áruházakban is kapható). A végeit szorosan bekötöm, majd 95 fokos vízben mintegy 1 órán keresztül kis lángon megfőzöm. Onnét kiemelve lecsurgatom, leszárítom és 2 napra enyhe füstre teszem.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos


%d blogger ezt szereti: