Spárga, hal, tejszín

Kategória: Egytálételek, Halételek

A nosalty-n futottunk bele Kiki receptjébe. Megpucolva várta elkészítését két csomag spárga a hűtőben, halfilé is volt a fagyasztóban, semmi sem állhatta útját egy finom vacsorának. Természetesen a végeredmény egész más lett, már csak azért is, mert kétharmados döntés alapján nem jön be kapor a házba. Csak akkor teszünk kivételt, ha a kisebbségünk kaporszószt főz magának, szigorúan egyszemélyes adagban.

A hosszab darabokra vágott spárgát, kicsit megsózva, vajon megpároltuk. A fejes végüket külön vettük, és csak akkor tettük hozzá, amikor a szárak már félig megpuhultak. Nyakon öntöttük egy pohár tejszínnel, és a learatott fűszerkert apróra vágott levélkéivel. Végül túl hígnak ítéltem és csak öntöttem hozzá egy kanálka, hideg vízzel kikevert keményítőt. Ettől persze túl sűrű lett, tölthettem hozzá egy kis tejet. Van olyan finom a spárga szaftja, hogy nem lehet túl sok belőle. Közben a másik serpenyőben kisűltek a haldarabok, és az utolsó pillanatban a családi létszám is kiegészült. Érdemes bejegyezni az ismétlendő receptek tárába.

 





%d blogger ezt szereti: