Sült alma töltve

Kategória: Desszertek, Kímélő ételek, diéta

Ez az édesség egész télen elkészíthető, hiszen almát bármikor vehetünk.

toltott-alma-1-korr-600

Hozzávalók:
fejenként 1-2 nagy alma
dió
pikáns lekvár
őrölt fahéj és szegfűszeg
vaj

A megmosott alma csutkáját kiszúrjuk. Erre lehet kapni célszerszámot is, de a legkisebb pogácsaszaggatóval két oldalról beszúrva, a közepe egy keskeny pengéjű késsel kiszedhető.

A diót ledaráljuk és a pikáns lekvárral sűrű tölteléket keverünk belőle. Az őrölt fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük, majd az almába töltjük. Ha az alma savanykás, kevés mézet keverhetünk bele.

Az almákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és kívülről kevés olvasztott vajjal megkenjük. 180 fokos sütőbe tesszük. Ha már ráncosodni kezd a héja, átsült az almánk. A tányéron még szórjunk rá kevés fahéjat. Akinek belefér a kalóriakeretébe, az tehet rá tejszínhabot, vagy egy nagy gombóc vanília fagylaltot.