Szilvalekváros golyók, fahéjas gyömbérrel
Sütés nélkül készülő édesség, amihez az összes kis maradék magot felhasználhatjuk. Annyira különleges a gyömbértől, hogy egyszer még kipróbálom úgy is, hogy csak fahéjba hempergetem, viszont mindegyik közepébe elrejtek egy darabka kandírozott gyömbért.
30 dkg szilvalekvár
20 dkg darált keksz
1-2 ek édes bor (ha van kéznél, aszú)
20 dkg vegyes mag (hámozott mandula, dió, pisztácia, szezám, tökmag, mogyoró)
fahéj
gyömbér
A magokat teflon serpenyőben, szárazon pirítsuk meg egy kicsit. Hagyjuk kihűlni, majd daráljuk le. Gyúrjuk össze a lekvárt a magokkal, a keksszel és annyi borral, hogy összeálljon. Formázzunk golyókat belőle és hempergessük őrölt fahéj és gyömbér keverékébe.