Szilvás túrófelfújt

Kategória: Sütemények

szilvasturos2Könnyű, szaftos, finom, már langyosan is ellenállhatatlan, de akkor kiskanállal tálaljuk, mert nem fogjuk tudni szeletelni.

50 dkg túró
2 tojás
2 dkg dara
5 dkg cukor
reszelt citromhéj
vanília

szilva
fahéj
cukor

A túrót keverjük el a tojások sárgájával, a cukorral, darával, vaníliával és a reszelt citromhéjjal. Ha nagyon száraz a túró, pár kanál tejföllel tegyük krémessé. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot és óvatosan keverjük a túrókrémbe. Kivajazott jénaiban vagy tortaformában simítsuk el a krémet.

A szilvát magozzuk ki, ha nagyok, vágjuk negyedekbe. Forgassuk össze a fahéjas cukorral. Ha érett, édes a szilva, a cukor el is maradhat, a fahéj azonban nem. Rakjuk ki a túrókrém tetejét szilvával  (télen rakhatunk rá kiskanállal szilvalekvár csomókat) és 180 fokon süssük 35-40 percig, amíg a szilvák között beleszúrt spékelőtű tisztán jön ki.