Sziromálom – bodzazselé

Kategória: Befőzés

sziromalom1Egy helyben szervezett bodzaversenyre neveztünk ezzel a zselével. Nem mi nyertünk, hanem a sok gyerkőc, akik a zsűrizés után boldogan eltűntették a versenyműveket. 🙂

Már kész volt a rendes évi tömény bodzaszörp adagunk, csak néhány friss virágot kellett begyűjtsünk. Szerencsére a bodza rendszeresen másodvirágzik, annyit olyankor is lehet találni, amennyi ehhez kell. A szörpöt hidegen összekevertük zselésítőszerrel (mi Quittint használunk, de más olyan is jó, amit nem cukorhoz keverve csomagolnak). Óvatosan felforraltuk, kevergetve, nehogy a sok cukor miatt odakapjon. A friss virágtányérokról leszedegettük a pici virágocskákat és amikor a felforrt lé alatt eloltottuk a tűzhelyet, beleszórtuk. A virágok úsztak a tetején, ezért oda kellett figyelni, hogy minden üvegbe jusson belőlük. Lecsuktuk az üvegeket és fejre állítottuk. Ezzel a forró lé fertőtleníti a kupakot is, de itt más szerepe is volt. Megpróbáltuk eltalálni, mikor sűrűsödött be annyira, hogy talpra állítva ne ússzon fel az összes virág a tetejére. Egyenletesre nem sikerült elosztani az üveg magasságában, de mégse csak a legtetején úszkálnak. nagyon finom, illatos a zselé, de nagyon édes. A legjobb vékonyan kenve, pirított, vajas kalácson.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos


%d blogger ezt szereti: