Szuperkönnyű cseresznyés süti

2009. 06. 24. • Kategória: Sütemények

cseresznyessuti1Kétszeresen is megérdemli a nevét. Maga a sütemény is nagyon könnyű és az elkészítése sem áll sokból.

4 tojás
12-15 dkg cukor
8 dkg finom morzsa
1 citrom lereszelt héja
késhegynyi fahéj
4 dkg olvasztott vaj
csipet só
0,5 kg magozott cseresznye

A tojások fehérjét a csipet sóval verjük fel habnak. A sárgákat keverjük ki a cukorral, a citromhéjjal és a fahéjjal.  Öntsük hozzá az olvasztott vajat, majd keverjük bele a morzsát. Úgy keverjük bele a habot, hogy az minél kevésbé törjön össze. Először csak a hab negyedét adjuk hozzá, és a keverőtál széle felől, a közepe felé keverjük, a szélét mindig a közepe alá húzva. Mikor összekeveredett és a tészta meghígult, adjuk hozzá a többi habot is, ugyanígy aláhúzva. Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. Akkor jó, ha kb. 2 cm vatag a tészta. Szórjuk rá a kimagozott cseresznyét. Ha van kéznél durvára vágott dió, mandula vagy mogyoró, abból is szórjunk a tetejére. 180 fokon, kb. fél óráig süssük. Éles késsel vágjuk kockákra, nehogy a cseresznyék szétszedjék a könnyű tésztát.