Szűzpecsenye zöld spárgával, alacsony hőfokon sütve

Kategória: Disznóhúsok, Technikák - trükkök

szuzpecsenye1Amíg végleg el nem múlik a spárgaszezon, érdemes újra, és újra betenni a kosarunkba ezt a nemes zöldségfélét. Én ugyan valamivel jobban szeretem a fehéret, de ehhez jobban illik a zöld erőteljesebb íze.

A hártyáktól megtisztított szűzpecsenyét éles késsel, csigavonalban úgy vágtam fel, hogy lappá teríthessem ki. Miután ezt meg is tettem, megsóztam, óvatosan megszórtam fehér borssal, majd ráfektettem pár szál zöld spárgát. Elővigyázatosságból félpuhára megfőztem a spárgákat, nehogy kemények maradjanak, de utólag úgy érzem, fölösleges volt. Tettem mellé egy rudacska nem túl markáns ízű juhsajtot és az egészet összcsavartam. Hústűkkel rögzítetem, lehetett volna kötözni is, de győzött a lustaságom. Tudtam, hogy alacsony hőfokon (75 fok) fogom elkészíteni, mégis szerettem volna, ha egy kis színt kap. szuzpecsenye2Elővettem hát a hőlégfúvót (amolyan ipari méretű hajszárító), mert egy jól felszerelt háztartásban minden van 😉 A nagyobb fokozatára kapcsolva szépen meg lehetett vele pirítani a külsejét. Persze lehetett volna forró zsiradékon is megkapatni, de nem akartam a hegyes hústűkkel a teflonban forgatni. Lefedett tepsiben ment a sütőbe, 3-4 órára. Tálalás előtt a maradék spárgát 3-4 cm-es darabokra vágtam, és bébirépával együtt, petrezselyemzölddel, kakukkfűvel, vajon megpároltam. Erre a köretre tálaltam a vajpuha pecsenyét.

 





%d blogger ezt szereti: