Tejfölös sült csuka | Jó kaja

Tejfölös sült csuka

Kategória: Halételek

450 g csukafilé
3 evőkanál vaj
1 apróra vágott kisméretű hagyma
1 kockára vágott zöldpaprika
1 kockára vágott zellerszár
1/2 pohár meghámozott, kimagozott, felaprított paradicsom
1 1/2 pohár sűrű tejföl
1 pohár reszelt svájci sajt
1/2 pohár zsemlemorzsa
1/2 kiskanál só

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A halat megmossuk, szárazra töröljük és kizsírozott edénybe tesszük. Felforrósítjuk a vajat egy serpenyőben és puhára pároljuk rajta a hagymát, a paprikát és a zellert. Hozzáadjuk a paradicsomot és lassú forralással addig főzzük, amíg a lé el nem párolog. Rákanalazzuk a halra. Most ráöntjük a tejfölt, és megszórjuk az egészet sajttal és zsemlemorzsával. 30 percig sütjük a sütőben.

 





%d blogger ezt szereti: