Tejkaramellás mogyorógolyó
Nem kispályás édesség, távol áll minden diétától, fogyókúrától. Töményen tejkrémes, karamellás, a mogyoró szinte könnyít rajta. Nem napi betevő édesség, de időnként ilyen bűnbeesésre is szükség van. Természetesen bármilyen más, kedvünkre való magot is apríthatunk bele, akár diót, mandulát, akár egzotikusabbakat is.
2 tubus sűrített tej
1 dl tejszín
3 dkg vaj
1 tk kakaó
15 dkg durvára vágott mogyoró
A sűrített tejet, a kakaót és a tejszínt főzzük fel egy kis lábosban és csendesen forralva, meg-megkavarva főzzük karamellszínűre. Ebbe a sűrűsödő masszába keverjük bele a durvára vágott mogyorót és hagyjuk hűlni. Amikor kézmeleg, vizes kanállal szaggassunk belőle darabokat, amit a két, vizes tenyerünk között formázzunk golyóvá. A mogyoró félretett részébe hempergessük bele, hogy ne ragadjon a kezünkre. Aki nagyon szorgos, megmárthatja olvasztott csokiban is.
Juj! Tisztára Ferrero Rocher-feeling!
Előbb csokiba mártva, utána mogyoróba, igen!
Bűnösen imádom 🙂
Nagyon szívesn esnék én is bünbe, így. De lenne egy nagy kérésem. Egy tubus süritett tejnek mennyi a súlya? Svédországbean a süritett tej nem tubusban van hanem ca. 400 g dobozban. Hogy nekem is sikerüljön ez a finomság kérem segítseged. Hálás köszönet a válaszért.
Üdvözlet : Krisztina
Gyorsan megnéztem a polcon: 170 grammos a tubus. Egyébként itt kötőanyag, ha híg tovább kell főzni, esetleg több mogyorót kell belekavarni.
Jó kísérletezést!
Köszi, te TÜNDÉR vagy!!!
Most már én is megpróbálhatom. Igaz addig nem várok, de ez biztos a karácsonyi asztalon a finomságok egyike lesz.
Üdvözlet: Krisztina