Tejkaramellás mogyorógolyó

Kategória: Sütés nélkül

karamellas-diogolyoNem kispályás édesség, távol áll minden diétától, fogyókúrától. Töményen tejkrémes, karamellás, a mogyoró szinte könnyít rajta. Nem napi betevő édesség, de időnként ilyen bűnbeesésre is szükség van. Természetesen bármilyen más, kedvünkre való magot is apríthatunk bele, akár diót, mandulát, akár egzotikusabbakat is.

2 tubus sűrített tej
1 dl tejszín
3 dkg vaj
1 tk kakaó
15 dkg durvára vágott mogyoró

A sűrített tejet, a kakaót és a tejszínt főzzük fel egy kis lábosban és csendesen forralva, meg-megkavarva főzzük karamellszínűre. Ebbe a sűrűsödő masszába keverjük bele a durvára vágott mogyorót és hagyjuk hűlni. Amikor kézmeleg, vizes kanállal szaggassunk belőle darabokat, amit a két, vizes tenyerünk között formázzunk golyóvá. A mogyoró félretett részébe hempergessük bele, hogy ne ragadjon a kezünkre. Aki nagyon szorgos, megmárthatja olvasztott csokiban is.