Tejszínes burgonyaköret

Kategória: Köretek

Pucold meg a tetszés szerinti mennyiségű burgonyát (kb 2 kg), vagdald össze nem túl vékony szeltekre (kb 1 cm) és rakd bele egy fazékba 1 egész tisztított hagyma, 2 gerezd finomravágott fokhagyma, 1 evőkanál (tengeri) só, egy jó evőkanálnyi vaj társaságában. Önts rá egy liter főzőtejszínt, kevés őrölt szerecsendiót és hagyd az egészet szép lassan megfőni. Vigyázat, ne főjön széjjel, nem krumplipürét készítünk!

Ha megfőtt félreteszed – nem baj ha közben esetleg kihűl – amig a vendégek megjönnek, vagy a család hazaér, s akkor beleöntöd az egészet egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe. Néhány kisebb vajdarabkát rátördelsz még és bedugod a 22o-240 C -os (gázsütő 8-as) előmelegített sütőbe. Amikor egy gyönyörű aranybarna réteg a tetején jelzi, hogy elkészült, kiveszed és hagyod meg kb. 1o-2o percig pihenni tálalás előtt. Garantálom előbb elfogy, mint 10 perc. Ha mégis maradna másnap is, hidegen is, megmelegítve is mennyei!

 





%d blogger ezt szereti: