Tejszínes sajtos kukoricafelfújt

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Húsmentes fogások, Köretek

Ezzel a recepttel köretként találkoztam, akkor sült hús mellé kínálták.

Úgy is nagyon finom volt, de nyugodtan megsüthetjük önálló vacsorai fogásnak, abszolút megállja a helyét úgy is.

Leírva lényegesen többnek tűnik vele a munka, mint valójában, a sütési idő nélkül ez is a félórás fogások közé tartozik. A sütőben töltött idő pedig remekül hasznosítható más tevékenységekkel. Az adag jóllakat négy embert.

1 kg csemege kukorica lecsepegtetve
1 közeped fej hagyma
4 dkg vaj
25 dkg zöldborsó
1 cs petrezselyemzöld
3 dl tejszín
20 dkg rokfort / márványsajt

A hagymát vágjuk finomra és a vajon pároljuk üvegesre. Ha fagyasztott zöldborsót használunk öntsük rá, és fél deci vízzel, lefedve pároljuk puhára. A konzerv borsót a kukoricához hasonlóan csak csöpögtessük le. Aprítsuk finomra a petrezselymet és keverjük össze a kukoricával és a borsóval. Tegyük ezt a keveréket tűzálló tálba. A sajtot villával törjük össze és keverjük el a tejszínnel. Önstük rá a tálba tett kukoricára és toljuk a 200 fokra felfűtött sütőbe. Addig süssük, amíg a teteje szépen pirulni nem kezd.