Tojáskocsonya – levesbetét

Kategória: Levesbetétek

Ha már kipróbálnánk a galuska, gríznokkedli, májgombóc, cérnametélt négyesen kívül mást is, készítsük el ezt a méltatlanul mellőzött klasszikust. Jóféle húslevesek, erőlevesek méltó betétje.

1/2 l tej
3-4 tojás

késhegynyi szercsendióvirág

A tojásokat verjük simára a fűszerekkel és a tejjel. Egy tűzálló tálkát vajazzunk ki, és öntsük bele.Töltsünk forró vizet egy tepsibe és állítsuk bele a tálkánkat, majd sütőben (max. 150 fokon) gőzöljük amíg megszilárdul. Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd vegyük ki a tálkából és vágjuk apró kockákra. Tegyük a tányérokba és szedjük rá a levest.

 





%d blogger ezt szereti: