Tojáslikőrös fagylalt nagykorúaknak
Az eddigi legkrémesebb fagylalt, ami idehaza készült.
Eredetileg vanília fagylaltnak készült, de annyira nyomult a tojáslikőr, hogy engedve az erőszaknak belekerülhetett.
Nyilván nem csak a főzött krém, hanem az alkohol is hozzájárult a nagyon krémes állaghoz. Akárhogy is van, dobogós helyet kapott a rendszeresen ismétlendők listáján.
2 dl tej
2 dl tejszín
3 tojás sárgája
1 evőkanál vanília kivonat
0,5 dl tojáslikőr
2 evőkanál cukor
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, majd töltsük hozzá a tejet. Gőz fölött, szaporán kavarva főzzük krémmé. Amikor már besűrűsödött, keverjük bele a tejszínt, vanília kivonatot és a tojáslikőrt. Tegyük egy órára a fagyasztóba hűlni, ha hamar fagylaltoznánk. A normál hűtőben kell neki 3-4 óra is.
A behűtött és már forgó fagylatgépbe töltve fagyasszuk meg. Az alkoholos hozzávalók miatt ez kicsit tovább tart a szokásosnál.