Tökepörkölt

Kategória: Belsőségek, Marhahúsok

Ritkán találkozni ezzel a fogással, pedig a hozzá való herét több-kevesebb rendszerességgel kapni pl. a Nagycsarnokban. Hentes barátomtól tanultam a receptet.

1 kg töke
5 dkg zsír
3 nagy fej hagyma
3 ek házipaprika
1 zöldpaprika
1 paradicsom

A tököket lehártyázom, letisztítom és felkockázom. A zsírban sárgára fonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott tököket. Sózom, majd időnként kevergetve, a folyadékot pótolva rövid szafton párolom. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Mikor félpuha, belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és készre főzöm (nem kell neki sok idő). Puha kenyérrel, savanyúsággal tálalom. Nem maradhat el mellőle, a pörköltfélék leghűbb kísérője, a jó fröccs sem.

 





%d blogger ezt szereti: