Török lecsó

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Egytálételek, Húsmentes fogások

toroklecso

Tartok tőle, hogy a törökök olyan képet vágnának hozzá, mint mi a gulasch-hoz, de nem is az autentikusságtól finom ez a recept. Maradt egyszer mindenféle zöldségünk, ami már külön-külön kevés lett volna egy fogáshoz. A terv szerint lecsóként végezték volna, ám sikerült olyan, paradicsomnak látszó golyókat bevásárolni, amik teljességgel használhatatlannak bizonyultak. Ekkor született ez az ebéd, amit török lecsóként különböztetünk meg az “igazitól”.

Egy padlizsánt kétcentis kockákra vágtunk, egy cukkínit félcentis karikákra, a paprikákat hosszú csíkokra, a hagymát félfőre. Teflon edényben, nem spórolva az olívaolajjal, megpirítottuk a cukkíni karikákat, aztán kivettük és folytattuk a padlizsánnal. Azt is kivettük és a paprikát is pirítottuk egy kicsit. Közbe-közbe pótoltuk az olajat, ha nagyon felszívták, főleg a padlizsán. Végül a hagymát is megdinszteltük és visszaraktuk rá az összes zöldséget. talán egy vagy két megmentett paradicsomot lehéjazva, összeaprítva még alátettünk és összepároltuk. Mindössze sóval és egy kis borssal ízesítettük, hadd érződjön a zöldségek íze. Rövid, olajos szafton tálaltuk, csak úgy magában.