Törpeharcsa fehérborban

Kategória: Halételek, Kímélő ételek, diéta

1 kg törpeharcsa
2 dl félédes fehérbor
1 citrom
1 dl tejszín
6 dkg vaj
30 dkg fehér csemegeszőlő
5 dkg vöröshagyma
20 dkg, sárgarépa
40 dkg burgonya
1 csomag petrezselyem
2 dkg liszt

A megtisztított halak fejét levágjuk, beleit kiszedjük, bőrét lehúzzuk. Sózzuk, vajjal kikent edénybe rakjuk, fehérbort öntünk rá, és szeletelt vöröshagymával beterítjük. Alufóliával befedve, forró sütőben vagy halfőző edényben 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A halat szűrőlapáttal kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk. A főzőlét leszűrjük, tejszínt öntünk hozzá, és ezzel öntjük fel a vajban pirított lisztet. Mártás sűrűségűre forraljuk. Közvetlenül tálalás előtt forraljuk hozzá a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket. A hal köré öntjük, petrezselymes burgonyával és párolt sárgarépával körítjük

 





%d blogger ezt szereti: