Tüzes boros csirkemell

Kategória: Szárnyasok

A csirkemell érzékeny lélek, kellő tisztelettel kell bánni vele. Ha nem nyerjük el tetszését, hamar megbüntet egy száraz, ízetlen fogással.

Ennél a gyönyörűségesen nyáridéző színű receptnél ez nem fordulhat elő olyan könnyen, hiszen bőséges szaftban úszik, és ennyi fűszerrel ízetlen se maradhat. A tüzességét ne bízzuk a borra, gusztusunk szerint pakoljunk bele a csípős fűszerekből is.

60 dkg csirkemell filé
2 dl fehérbor
4 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
só, fehérbors, curry por, csípős paprika, (friss) chili

Vágjuk kockákra a húst és egy serpenyőben, kevés zsiradékon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott chilit és fokhagymát, majd rövid pirítás után öntsük fel a borral. Sózzuk, fűszerezzük, és csendesen főzve pároljuk puhára. Öntsük hozzá a tejszínt és óvatosan forraljuk fel vele. Kóstoljuk meg és utóízesítsük. Azonmód tálaljuk, egyszerű főtt rizzsel.

 





%d blogger ezt szereti: