Új saaaaaajt – legalább is nekem

Kategória: Hideg ételek, Tejes ételek

Olyan sajtba botlottam minapi bevásárlásom során, amivel még nem találkoztam. Caciotta a tisztes neve, amiből nem nehéz kitalálni, hogy olasz eredetű.

20 dkg-os dupla viaszrétegbe mártott korongokban árulják. Egészen lágy, halvány sárga a tésztája, lyukakat nem látni benne. Nagyon kellemes, enyhe ízű sajt, ami néhány óra hűtőn kívüli tárolás után egész folyóssá válik. Mindezt úgy, hogy kifejezetten sovány sajtról van szó, a szokott zsírtartalom fele van csak benne.

Ahogy kicsit kutakodtam a neten, az lett a gyanúm, hogy elég távoli rokona lehet az eredetinek.

Ennek nem csak a földrajzi távolság az oka, ez ugyanis Németországban készült. Az eredeti nem ilyen lágy és különböző fokú érleltség állapotában kerül forgalomba.

Akár eredeti akár nem, kellemes darab. Nálunk jótékonyan színesíti az itthoni – nem csekély – kínálatot. Csak azt nem tudom, hogy akik ennyire szeretik a sajtot, nem kell-e tartsanak a macskától?