Vadas marhasült

Kategória: Marhahúsok

80 dkg marhacombot sóval, őrölt borssal meghintünk, majd olajon hirtelen elősütünk, Kiemeljük a húst, a zsiradékban 5 dkg kristálycukorból kararmellt  készítünk. Hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott 2-2 szál sárgarépát, petrezselyemgyökeret, 1 fej vöröshagymát. Amikor ezek aranysárgára pirultak, ízesítjük kakukkfűvel, babérlevéllel, csipetnyi tárkonnyal és egész borssal. Felöntjük 1 l kockából készült csontlével, 1 dl  fejér borral. A húst visszahelyezzük, majd fedő alatt pároljuk. Amikor a marhacomb megpuhult kiemeljük. A párolólevet a zöldségekkel és a tejfölös habarással összeturmixoljuk, majd felforraljuk. Állandó keverés mellett jól kiforraljuk, utóízesítjük mustárral, szűrt citromlével. Klasszikus körete a zsemlegombóc vagy a knédli. Ha egyikhez sincs kedvünk, kínálhatjuk főtt makarónival is.

 





%d blogger ezt szereti: