Vörösboros cukkiniragu hajdinával

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Fogyókúra, Húsmentes fogások, Kímélő ételek, diéta

Nyaralás közben gyorsan, könnyűt, ez volt a cél ennek megfőzése során is. Ráadásul nincs velünk a család hajdinautáló tagja, nyugodtan lehetett kicsapongani.

Nem tartott sokáig az elkészítése, no meg persze az eltüntetése sem, amint az már a legtöbb étellel történni szokott.

2-3 zsenge cukkini
egy kis csokor fiatal karotta
1 fej hagyma
1 dl vörösbor
1 marék hajdina
só, bors, gyömbér

A cukkinit csíkosan hámozzuk meg, így látványosabb lesz szeletelve. A zsenge karottával együtt, uborkagyalun szeleteljük vékonyra. A hagymát vágjuk félfőre  és kevés zsiradékon pirítsuk világosra. Öntsük fel a vörösborral és süssük majdnem zsírjára. Ekkor adjuk hozzá a gyalult zöldségeket és fűszerezzük meg. 5 perc alatt megpárolódik, nem kell túlpuhítani.

Közben egy edényben, kétszeres mennyiségű vízzel forraljuk fel a megmosott hajdinát. Mikor a víz nagyját elfőtte, zárjuk el a tűzhelyt és hagyjuk, hogy a maradékot magába szívva megpuhuljon.

 


2 hozzászólás a recepthez: “Vörösboros cukkiniragu hajdinával”


  1. szyanna says:

    ehh, lehet ám nem is utálja, csak minden mást jobban szeret nála 🙂

  2. Gabriella Németh says:

    Én a hajdinát teszem a hagymára, felöntöm vízzel, háromnegyedig megfőzöm, és utána teszem hozzá a zöldségeket, és aprított dióval dúsítom. Szerintem jó, ha a hajdina (vagy köles, mert azzal is hasonlóan jó) magába szívja a hozzávalók ízét.



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos