Vörösboros cukkiniragu hajdinával

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Fogyókúra, Húsmentes fogások, Kímélő ételek, diéta

Nyaralás közben gyorsan, könnyűt, ez volt a cél ennek megfőzése során is. Ráadásul nincs velünk a család hajdinautáló tagja, nyugodtan lehetett kicsapongani.

Nem tartott sokáig az elkészítése, no meg persze az eltüntetése sem, amint az már a legtöbb étellel történni szokott.

2-3 zsenge cukkini
egy kis csokor fiatal karotta
1 fej hagyma
1 dl vörösbor
1 marék hajdina
só, bors, gyömbér

A cukkinit csíkosan hámozzuk meg, így látványosabb lesz szeletelve. A zsenge karottával együtt, uborkagyalun szeleteljük vékonyra. A hagymát vágjuk félfőre  és kevés zsiradékon pirítsuk világosra. Öntsük fel a vörösborral és süssük majdnem zsírjára. Ekkor adjuk hozzá a gyalult zöldségeket és fűszerezzük meg. 5 perc alatt megpárolódik, nem kell túlpuhítani.

Közben egy edényben, kétszeres mennyiségű vízzel forraljuk fel a megmosott hajdinát. Mikor a víz nagyját elfőtte, zárjuk el a tűzhelyt és hagyjuk, hogy a maradékot magába szívva megpuhuljon.