Vörösboros cukkiniragu hajdinával
Nyaralás közben gyorsan, könnyűt, ez volt a cél ennek megfőzése során is. Ráadásul nincs velünk a család hajdinautáló tagja, nyugodtan lehetett kicsapongani.
Nem tartott sokáig az elkészítése, no meg persze az eltüntetése sem, amint az már a legtöbb étellel történni szokott.
2-3 zsenge cukkini
egy kis csokor fiatal karotta
1 fej hagyma
1 dl vörösbor
1 marék hajdina
só, bors, gyömbér
A cukkinit csíkosan hámozzuk meg, így látványosabb lesz szeletelve. A zsenge karottával együtt, uborkagyalun szeleteljük vékonyra. A hagymát vágjuk félfőre és kevés zsiradékon pirítsuk világosra. Öntsük fel a vörösborral és süssük majdnem zsírjára. Ekkor adjuk hozzá a gyalult zöldségeket és fűszerezzük meg. 5 perc alatt megpárolódik, nem kell túlpuhítani.
Közben egy edényben, kétszeres mennyiségű vízzel forraljuk fel a megmosott hajdinát. Mikor a víz nagyját elfőtte, zárjuk el a tűzhelyt és hagyjuk, hogy a maradékot magába szívva megpuhuljon.
ehh, lehet ám nem is utálja, csak minden mást jobban szeret nála 🙂
Én a hajdinát teszem a hagymára, felöntöm vízzel, háromnegyedig megfőzöm, és utána teszem hozzá a zöldségeket, és aprított dióval dúsítom. Szerintem jó, ha a hajdina (vagy köles, mert azzal is hasonlóan jó) magába szívja a hozzávalók ízét.