Vörösboros kenyér csokival

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Sütemények

Hívhatnánk püspökkenyérnek is, mert püspökien finom, de sokkal több köze nincs is hozzá.

Lehetne ugyan mindenféle aszalt gyümölcsökkel és magokkal hasonlóvá tenni, de ez így az igazi. A gazdagon vajas tészta, vörösbortól pikáns ízét remekül egészíti ki a csoki, egyszerűen nem kell bele más.

20 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
4 tojás
0,5 cs sütőpor
5 dkg reszelt keserűcsoki
0,5 dl vörösbor
vanília, fahéj

A sütőformát vajazzuk ki és szórjuk be liszttel. A sütőt kapcsoljuk be, 180 fokra állítva.

A szobahőmérsékleten meglágyult vajat keverjük nagyon habosra a cukorral. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, mindegyiket simára keverve a masszával. Keverjük  a lisztbe a sütőport és a fűszereket, majd folyamatos keverés közben, a vörösborral felváltva adjuk a tojásos krémhez. A végén sima tészta masszát kell kapjunk. A végén keverjük bele a csokit, majd töltsük a formába, és simítsuk el a tetejét. Az előmelegített sütőben 35 – 40 perc alatt sül meg, de a tűpróba elárulja, ha kész van. Hagyjuk a formában pár percig, majd borítsuk rácsra, hogy kihűlhessen.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos