Zsiványpecsenye

Kategória: Disznóhúsok, Grillezés, Más húsételek

30 dkg sertéshús
30 dkg borjú, bárány vagy pulykahús
15 dkg húsos szalonna vagy füstölt oldalas
2 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 kk mustár
1 kk ketchup
késhegynyi őrölt kömény,
feketebors
1 kk grill fűszerkeverék
40 dkg burgonya
20 dkg csiperke gomba
0,5 dl vörösbor
2 szál kakukkfű
1 ág rozmaring

A húsokat felkockázzuk, a szalonnákat vékonyra csíkozzuk, az oldalast minden bordacsont között felszeleteljük. A hagymát karikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk. A mustárt, a ketchupot, a fűszereket, a sót összekeverjük. A burgonyát megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. Az alufóliára (ha vékonynak tűnik, inkább hajtsuk duplán), pár csepp olajat csepegtetünk, kenőtollal elsimítjuk, és rátesszük a húsokat. Megkenjük a ketchupos szósszal, majd ráhalmozzuk a burgonyát, a hagymát, a paprikát, a gombát. Megöntözzük a borral, rátesszük az ágas fűszernövényeket, és az alufóliát összecsavarva (mint a szaloncukrot) a parázson megsütjük.

Tipp:
Aki szereti az erősebb ízeket, az a ketchupot kiválthatja barbecue szósszal, a marinádba tehet zúzott fokhagymát, a mustár pedig dijoni lehet.

 




  • - x -

  • HAVONTA!

    Töltse le, ingyenes!!

  • Beszélgetés

  • Eddigi látogatók

    Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
  • Fontos


%d blogger ezt szereti: