Frappé – avagy amikor már a kávé is csak hidegen esik jól
Amikor az íróasztalomnál is eléri a hőmérséklet a 30 fokot, akkor már minden csak hidegen jöhet, még a kávé is.
1 tk barna cukor vagy méz
1 tk jóféle neszkávé
2-3 tk nagyon hideg víz
hideg tej
jégkocka
opcióként vanília fagylalt
A kávét a cukrot és a vizet, botmixerrel alaposan habosítsuk fel. Ezt a habos krémszerűséget kanalazzuk (lehetőleg előhűtött) poharakba, öntsük fel jéghideg tejjel. Tegyünk bele 2 jégkockát és ha van egy gombóc fagylaltot. Frappérajongó barátom esküszik a jóféle málnafagyira. A keményvonalasok ízesíthetik vaníliával, fahéjjal, naranccsal, csillagánizzsal és megcsorgathatják kakaó vagy karamell öntettel.
Hu, ez a kedvencem! 😀