Tejfölös gyümölcspite

Kategória: Sütemények

Először almáspiteként találkoztam vele, de más idénygyümölcsből is finom lesz, a cseresznyétől a szilváig. Különlegességét a tetejére sült édes „omlett” adja, mitől még szaftosabb az egész.

30 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
1 tk sütőpor
vanília
reszelt citromhéj

A szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliával, dolgozzuk bele a tojást is. A lisztbe keverjük bele a sütőport és a citromhéjat, majd ezt keverjük el a vajas masszában. Béleljünk ki sütőpapírral egy közepes tepsit (kb. 25 x 35 cm) és a tésztát simítsuk el benne.

1 kg alma
5 dkg dió
5 dkg mazsola
cukor
fahéj

Hámozzuk meg, az almát, vágjuk ki a magházát és szeleteljük vékonyra a gerezdeket. Keverjük össze a mazsolával, cukorral és fahéjjal, majd egyenletesen osszuk el a tésztán. 180 fokra előmelegített sütőben süssük elő 15-20 percig.

4 tojás
1 nagy doboz tejföl
2 ek cukor
vanília

Válasszuk szét a tojásokat és verjünk kemény habot a fehérjékből. A tejfölt keverjük simára a tojások sárgáival és a vaníliával, majd forgassuk bele a habot. Öntsük az elősütött tésztára és további 15-20 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha már nem folyós a habos massza, de nem kell pirosra sülnie.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos