Boszorkánysüti
Az eredeti recept állítólag Medici Katalintól származik, így boszorkányosságához kétség sem férhet.
3 csésze zabliszt
2 csésze búzaliszt
1/2 csésze cukor
1/2 ek szódabikarbóna
csipet só
3 ek zsír
3 ek méz
3 ek fehérbor
őrölt fahéj, szegfűszeg és bors
Keverjük össze a zsírt, a mézet és a cukrot a borral. A liszteket keverjük össze a szódabikarbónával és és a fűszerekkel, majd gyúrjunk belőle tésztát a boros keverékkel. Ha nem áll össze, vagy túl kemény, egy kis borral még puhíthatjuk. Nyújtsuk ujjnyi vastagra, szúrjuk ki holdacska formával és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét vizezzük meg és szórjunk rá a fűszerekből. 180 fokos sütőben süssük világosra. A díszítést az eredeti recept nem tartalmazza, de egy kis csoki semmit se ront el. Nincs benne tojás, így elég sokáig eltartható … lenne.