Nizzai egytálétel

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Egytálételek, Marhahúsok

nizzai-egytalAz eredeti recept pörköltforma kockákra vágott marhahúst használ. Én inkább ledaráltam a húst. Így nem járhatok úgy, hogy a zöldségek rég péppé főttek, mikor a cipőtalp még előre köszön a marhának. Így hóvégi receptnek is jó, viszonylag olcsó húsból, pl. nyakból. Az erőteljesebb ízű marhahúsból az igazi, de aki nem szereti, disznóból is készítheti. A saját levében fő, párolódik meg ez az egytálétel, ettől válik igazán finommá.

0,5 kg marhahús
0,5 kg krumpli
2 színes paprika
5-6 paradicsom
maréknyi kimagozott olajbogyó
aki szereti, kis darab zeller
4 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, majoranna, petrezselyem
szardellapaszta
1 dl olivaolaj

A húst pucoljuk meg és daráljuk le. A krumplit, paprikát vágjuk kockákra, a hagymát szeletekre. Hámozzuk meg a paradicsomot és karikázzuk fel. Az olajbogyókat is vágjuk karikákra. Az összes hozzávalót keverjük össze egy tűzálló edényben vagy római tálban. Szórjuk meg sóval, a fűszerekkel és nyomjunk rá 2 – 3 cm szardellapasztát.Locsoljuk meg az olajjal és jól lefedve tegyük a sütőbe. 180 fokon hagyjuk benne legalább másfél órát az első kóstolásig. Ha kell, még fűszerezzünk utána és addig süssük tovább, amíg az összes hozzávaló ehetőre puhult. Ízlés dolga is, hogy nagyon megpuhítjuk, vagy inkább roppanósra hagyjuk.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos