Fűszeresen pácolt, egybesült csirke

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Szárnyasok

egybesult-fuszeres-csirke1Az íze különleges, az elkészítése annyira egyszerű, hogy a receptet be mertem sorolni a gyorsak közé. Előre be lehet fűszerezni, amiben legalább 2 – 3 órát hagyjuk állni. Ha befér a hűtőbe, az egész éjszakát is ott töltheti.

Kell hozzá a nagyobbik sütőzacskóból és egy akkora rostély, ami csirkéstül befér a zacskóba. Először is a fűszeres kence receptje.

1 ek méz
2 ek mogyoróvaj (lehetőleg a durvábbra őrölt)
1 ek (csípős) mustár
2 ek reszelt hagyma
0,5 dl whiskey
1 mk só
0,5 mk bors
késhegynyi őrölt zellermag (ha van)
1 tk aprított, friss rozmaring
annyi citromlé, hogy kenhető pempő legyen

Alaposan keverjük össze a fűszeres krémet és gondosan dörzsöljük be vele a csirkét, minden oldaláról. Tegyük a rostélyra és húzzunk rá egy sütőzacskót, aminek aztán bekötjük a száját. Ha hűtőben volt, sütés előtt egy órával feltétlenül vegyük ki, rosszabbul sül, ha hűtőhidegen tesszük a sütőbe. Tegyük egy tepsibe, hogy ha lukas lenne a zacskó, ne kelljen a sütőt takarítani. Dugjuk be a sütőbe és kapcsoljuk 180 fokra, amin legalább egy órát süssük. Utána húzzuk fel a sütőt és 200 – 220 fokon pirítsuk meg, szép színesre. Ha elég forró a sütő, szépen megszínesedik a zacskóban is, nem kell kibontani.  Azért jó ráccsal együtt bezacskózni, mert levet ereszt, és ha nem fekszik benne hanyatt, akkor a hátán is megpirul a bőre.

Csak én szeretem lecsipegetni a hátát?

 


1 hozzászólás a recepthez: “Fűszeresen pácolt, egybesült csirke”


  1. kiscoff says:

    Hú, de jól néz ki a csirkéd! Nekem a ropogósra sült püspökfalat a kedvencem, kár hogy csak egy van egy csirkén 😀 … Utána jön a háta, kivéve a fehérmája vagy micsoda ami benne van, azt nem szeretem. Tényleg, mi az?
    A zellermagról most hallottam először, mire jó még?
    kiscoff



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos