Elmagyarosodott görög csirkeleves

Kategória: Egytálételek, Levesek, Szárnyasok

Azt hiszem itt az ideje megismételni ezt a levest, épp jó lenne nyamvadt a gyomor bejáratásához.

Az eredeti receptben nem szerepelt leveszöldség, és nem ragaszkodtam ortodox módon a leíráshoz, és állítom, nem rontottam rajta. Tulajdonképp komplett étkezésnek tekinthető a hús, kellő mennyiségű rizzsel sűrített lével körítve. Nyugodtan lehet keményebb húsú, tanyasi csirkéből csinálni, mivel főzzük, nem szárad ki, a gyári csirkén szocializálódottak is meg fogják enni.

Az egész csirkét tegyük fazékba, kuktába és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk és főzzük puhára. Tegyük át a csirkét egy jénaiba, tepsibe és vagy így tálaljuk a leves mellé, csipegetni, vagy toljuk be a nagyon forró sütőbe, hogy egy kis színt varázsoljunk rá.

A levesbe főzzünk bele egy jó marék rizst. Ha megfőtt üssünk fel két tojást, verjük simára és facsarjuk bele egy citrom levét, amivel keverjük simára. Ezzel habarjuk be, de már ne forraljuk fel, csak tartsuk melegen, különben csúnyán összeugorhat a tojás, amitől rongyos levesünk lesz, nem sűrített. Én a rizzsel együtt tettem bele egy szál gyalult karottát. A tányéron még kevés petrezselyemzöldet szórtam rá és bőkezűen daráltam rá borsot. A csirke méretétől és az asztal köré telepedettek étvágyától függően 2 – 4 személy jól lakhat belőle.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos