Mártogatósdi 2.

Kategória: Hideg ételek

A farsang hamar véget ér az idén, azért máskor is vannak olyan alkalmak, amikor jól jönnek ezek a receptek.

Folytassuk hát a tegnap elkezdett sorozatot, hogy lássuk, tényleg rendkívül sokféleképp készíthetők mártogatósok.

10 dkg vaj
15 dkg krémsajt
1 közepes főtt krumpli
törött bors
mustár

chili szósz

A hozzávalókat botmixerrel keverjük egyenletesre. Ha kell tejföllel lazíthatjuk. Ízlés szerint tegyük csípőssé a chili mártással.

15 dkg márványsajt
15 dkg krémsajt
1 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
fehér bor

A hozzávalókat botmixerrel keverjük egyenletesre. A sűrűségét a borral állítsuk be.

15 dkg krémsajt
15 dkg főtt, füstölt sonka
1-2 evőkanál ecetes torma
feketebors
tejföl

A tormát tegyük teaszűrőbe, hogy a felesleges ecet kicsöpöghessen. A sonkát daráljuk le, mert önmagában a botmixer nem tudja simára eldolgozni. Az összes hozzávalót keverjük el egyenletesre.

25 dkg krémsajt
joghurt
törött bors

petrezselyem, snidling, medvehagyma, kakukkfű, bazsalikom

A hozzávalókat botmixerrel keverjük egyenletesre annyi joghurttal, hogy sűrű krémet kapjunk. Adjunk hozzá a rendelkezésünkre álló aprított, friss zöld fűszerekből és dolgozzuk össze.

20 dkg krémsajt
tejföl
1 doboz tonhal konzerv
citromlé
bors

A hozzávalókat botmixerrel keverjük egyenletesre. Pár csepp citromlével tegyük pikánssá.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos