Budapest módra után készült ragu

Kategória: Egytálételek, Köretek, Technikák - trükkök

Egy időben rendkívül népszerű fogás volt a Budapest módra, minden magára valamit is adó étterem ajánlatában ott szerepelt.

Eredetileg a Budapest módra, egy pörköltféle alapon párolt gomba és zöldborsó, libamájjal koronázva. Ez jobban hasonlít a slampos vendéglők Budapest ragujára, ahol egy üveg konzerv lecsóba beleöntenek egy üveg konzerv zöldborsót.

Van még a fagyasztóban néhány zacskó lecsónak fagyasztott paprika. Mivel legtöbbünk epéje tiltakozik a paprika héja ellen, csak a megsütött, lehúzott héjú paprika húst tettük el, nyáron is így készül a lecsónk.

Egy fej hagymát vágjunk kockára, és kiolvasztott szalonna zsírján pirítsuk világos barnára. Bontsunk ki egy doboz hámozott paradicsomot, és egy késsel, kicsit vágjuk össze, csak úgy a dobozában. Öntsük rá a hagymára és kezdjük forralni. Adjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót, majd amikor már majdnem puha, a paprikát is. A gombát vágjuk darabokra és egy serpenyőben, kevés zsíron pirítsuk meg, hogy ne maradjon leve. Kaparjuk a lecsós edénybe. A megtisztított és kisebb darabokra vágott csirkemájat az imént felszabadult serpenyőben, kevés kakukkfűvel megszórva, pirítsuk fehéredésig, majd ezt is adjuk a ragu alaphoz. Forraljuk össze és kész is vagyunk. Ehetjük akár önálló fogásként, de adhatjuk sült húsokhoz is.

 


2 hozzászólás a recepthez: “Budapest módra után készült ragu”


  1. csilla says:

    Bocsi, de rosszabb helyeken a konzerv lecsóba nem paradicsomot, hanem konzerv zöldborsót öntenek.

  2. jókaja says:

    Köszönöm a figyelmeztetést, elírás volt, javítottam 🙁



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos