Párolt vöröskáposzta konfitált kacsacombbal
Előkerült az utolsó adag konfitált kacsacomb is a zsírtakaró alól. Ehhez most persze más köret készült, mint legutóbb.
A helybéli piacunkon kitalálta az egyik savanyúságos, hogy a hét végére hoz kilós csomagokban, gyalult fehér és vöröskáposztát. Ezzel jelentősen javította ezek menübe kerülésének esélyét, hiszen bármennyi marhaság nélkülözhetetlen konyhai eszköz gyűlt is össze, káposztagyalut nem tartunk, a kis gyalun pedig nagy disznósággal jár.
1 kg gyalult vöröskáposzta
2 ek olaj
1 ek barna cukor
1 narancs héja és leve
pici balzsameset
só, majoranna, köménymag
rozé bor
Az olajon pirítsuk meg a cukrot, és amikor már karamellesedik, tegyük rá a káposztát. Sózzuk, fűszerezzük, öntsük alá a narancs levét és kis lángon, lefedve pároljuk. Időnként keverjük meg, és ha elfőtte volna a levét, kevés borral pótoljuk. Amikor megpuhult, kóstoljuk meg és meg egyszer fűszerezzük, ill. csepegtessük meg a balzsamecettel. Ne ijedjünk meg attól, hogy a kiló káposzta hatalmas zacskónyi, mire elkészül, alaposan összeesik.