Tojáslikőrös kuglóf Húsvétra

Kategória: Sütemények

Húsvét táján szinte elmaradhatatlan a tojáslikőr, amit persze megvehetünk készen is, de egyszerűen elkészíthetjük saját kezűleg is.

Ez a kuglóf a tésztájába kevert tojáslikőrtől különlegesen könnyű és finom. Nem kell aggódni a gyerekekre nézve sem veszélyes. A hosszú sütési idő végére az alkohol maradéktalanul elpárolog belőle.

25 dkg vaj
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 cs vanília
15 dkg keserűcsoki
4 tojás
2,5 dl tojáslikőr
1 citrom
15 dkg ribizlilekvár

A vajat keverjük habosra a porcukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával és a fele levével. Válasszuk szét a tojásokat és a sárgájukat egyenként keverjük a vajba.Végül keverjük hozzá a tojáslikőrt is.

Keverjük el a lisztben a sütőport és az összevágott csokit. Folyamatosan keverve adjuk a tojásos masszához, és dolgozzuk simára.

A tojásfehérjékből verjünk kemény habot, amit óvatosan keverjünk a tésztába, ügyelve arra, hogy ne törjön össze a hab. Töltsük a tésztát kikent és kilisztezett kuglóf formába. A lekvárt csurgassuk a tetejére és egy villával keverjük bele, hogy szép márványos legyen.

175 fokra előmelegített sütőben 50 – 60 perc alatt sül át. Hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki a formából. Díszítésként kenjük be csokimázzal és szórjuk meg mandula- vagy kókuszforgáccsal.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos