A medvehagyma tartósítása – postludium

Kategória: Befőzés, Egyebek

Tegnap írtam a kosárnyi medvehagyma ínséges napokra való eltevéséről.

Említettem a fagyasztás kapcsán a tojástartót is.

Akadt aki félreértette és aggódva kérdezte, hogy szedem ki a papírból? Az Ő megnyugtatására is itt a fénykép.

Ez a tojástartó, nem az a tojástartó. Ezt adták a hűtőszekrényhez és műanyagból van, nem papírból. Azért ezt is kibéleltük fóliával, hogy könnyebb legyen kiszedni, és elmosogatni. Egy nap alatt szilárdra fagytak így kiszedtük és jól záró dobozban, azt is még egy zacskóba becsomagolva tettük vissza a fagyasztóba. Így már kisebb helyet foglalnak el és bármikor kivehetünk egy kisebb fagylaltos gombócnyi adagot.

 


1 hozzászólás a recepthez: “A medvehagyma tartósítása – postludium”


  1. Viki says:

    Ez tök szupi! Én meg mit össze agyaltam, mire eszembe jutott a muffin-sütő:)) Kicsit izgultam, hogy ezentúl mindig fokhgyma illatú, medvehagyma ízü muffint fogok sütni, de a mosogatógép megtette hatását :)) Óriási ötlet a tojástartó!!



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos