Morzsás rebarbara sütemény

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Sütemények

Ez a  gyors sütemények kategória dobogóra esélyes receptje.

Nem kell gyúrni, pihentetni, nyújtani és még mosogatni is csak két edényt kell. Mégis ellenállhatatlan az eredmény, gyakran még a kihűlést sem éri meg.

Legközelebbi alkalommal eperrel vegyes tölteléket teszek rá, elvégre jó viszonyban vannak a rebarbarával. Ahogy jön a többi idénygyümölcs,  jóformán változtatás nélkül készülhet azokkal is.

1 kg tisztított rebarbara
összesen 40 dkg cukor
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
30 dkg vaj
késhegynyi fahéj
3 tojás
5 + 5 dkg keményítő
2 csomag vaníliás cukor
75 dkg sovány túró
2 evőkanál citromlé

A rebarbarát vágjuk falatnyi darabokra, szórjuk meg 10 dkg cukorral és hagyjuk állni egy órát, míg valamennyi levet ereszt. Forraljuk fel ebben a lében. 5 dkg keményítőt keverjünk simára kevés hideg vízzel, és sűrítsük be vele a forró rebarbarát, majd hagyjuk kihűlni.

Keverjük a liszthez a fahéjat és 20 dkg cukrot, adjuk hozzá a vajat és a tojás sárgákat. Keverjük morzsásra.

Az egész tojásokat keverjük habosra a maradék 10 dkg cukorral és a vaníliával. Szitáljuk bele a második 5 dkg keményítőt, majd dolgozzuk bele a túrót és a citromlevet. Ha a túró kicsit száraz, morzsálódós, törjük át, hogy sima krémet kapjunk.

Szórjuk a tészta háromnegyedét a kikent vagy kibélelt tepsibe és kézzel kicsit lapogassuk le. Osszuk el rajta a rebarbarát, azon pedig kenjük el a túrókrémet, és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Negyed óra múlva húzzuk ki és szórjuk a tetejére a maradék tészta morzsát, most már nem fog teljesen elsüllyedni. További 30 perc alatt sül készre.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos