Spárga epermártással, zsírmentes vacsoraként

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Egytálételek, Húsmentes fogások

Ha mégis megettük volna a reggel mutatott töményen krémes sütit, a lelkiismeretünk egyensúlyba hozásához ideális ez a zsírmentes vacsora.

A hozzávalók garantálják, hogy csak finom lehet. Legtovább a spárga hámozása tart, miközben fő remekül elkészíthető az epres öntet. Tudom, ez megint egy olyan epres recept, ami nem édes. Ez nekem az idei év új íze és mindenkit jó szívvel bíztatok a kipróbálására.

2 csomag spárga
30 dkg eper
2 szál újhagyma
zöldbors (lében eltett)
bazsalikom
vörösbor ecet
só, cukor, bors

Hámozzuk meg a spárgát és sós, kevés cukorral ízesített vízben főzzük puhára (12 – 15 perc). Szűrjük le, és konyharuhába csavarva tartsuk melegen.

A megtisztított eperből tegyünk félre a díszítéshez, a többit vágjuk darabokra. A vékony karikákra vágott hagymát  kevés borecettel, sóval és az összevágott eperrel óvatosan, fedő alatt forraljuk fel. Ha félős, hogy odakap, töltsünk alá pár evőkanál vizet. Pár perc alatt az eper összeesik, ekkor szórjunk rá néhány bazsalikom levelet és frissen darált borsot. Botmixerrel készítsünk sima mártást belőle. Keverjünk bele a levétől lecsöpögtetett zöldbors szemeket.

Helyezzük előmelegített tányérra a spárgát, kanalazzunk rá az epres mártásból és díszítsük ki a félretett eper szemekkel. Akinek belefér a szénhidrát, kaphat mellé kiflikarikákat.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos