Tűz és jég – flambírozott jegeskávé
Az egyszerű és gyors jegeskávé után lássuk egy különleges változatát.
Megszakadni ennek az elkészítésében sem fogunk, viszont rendkívül látványos társasági italt kínálhatunk.
A jegeskávé ismert finomságát izgalmasan egészíti ki az alkohol és a karamellesedő cukor íze.
fejenként egy hosszú kávé
1 gombóc csokifagylalt
1 gombóc vaníliafagylalt
1 kávéskanál vaníliás cukor
1-2 kockacukor
2-3 cl erős konyak vagy rum
Jó előre főzzük le a kávét, keverjük el benne a vaníliás cukrot és hagyjuk kihűlni.
Tegyünk minden pohárba egy-egy gombóc csoki és vanília fagylaltot és öntsük rá a kávét. Egy mélyebb evőkanálba tegyük a kockacukrot, öntsük rá az italt és egy gyertya lángja fölött melegítsük meg, hogy meg tudjuk gyújtani. Az égő kockacukrokat borítsuk a kávés pohárba.