Gyömbéres-csokis keksz – Rachel Allen nyomán

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Aprósütemények

Kezembe került egy szép kiállítású könyv, amit a népszerű szakácsnő, Rachel Allen jegyez. A különféle TV-csatornákról sokaknak lehet ismerős kedves mosolya. Sok érdekes, utánfőzésre késztető receptet olvastam a könyvben, elsőként egy csokis-gyömbéres keksz adott ihletet.

Szokásom szerint nem szolgai módon utánoztam, hanem picit átdolgozva. Így még egyszerűbb volt elkészíteni és az egyik legfinomabb, legropogósabb keksz került ki a sütőmből.

12 dkg liszt
5 dkg keményítő
12 dkg puha vaj
5 dkg barna cukor
8 dkg kandírozott gyömbér
8 dkg keserű csoki

A gyömbért késsel finomra vágjuk, a csokit borsónyi darabokra. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt, a gyömbért és a csokit. Alaposan összekeverjük, hogy tésztává álljon össze.

A tésztából 3-4 cm átmérőjű hengert formázunk és azt egyenletes szeletekre vágjuk. Így a legkönnyebb egyforma méretű kekszeket készíteni. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mindegyik keksz tetejét megnyomjuk egy vízbe mártott villával, hogy kicsit mintás legyen.

180 fokra melegített sütőben 10-12 percig sütjük. 5 percig a tepsin hagyjuk hűlni csak utána tudjuk szétmorzsolódás nélkül levenni a papírról.

Ha a többi receptből is ilyen jó kaja lesz, érdemes elmélyedni a könyvben.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos