Az igazi sport szelet – keksz nélkül
Ez a recept most újra elkészült egy kis változtatással. A margarin helyett kókuszzsírt használtam. Olyan fajtát vegyünk, ami a bolt melegében még szilárd, hogy ne kenődjön a kezünkre.
9 dkg tejpor
5 dkg kakaópor
0,5 dl víz
0,5 rumaroma
1 tasak vaníliás cukor
25 dkg porcukor
7,5 dkg kókuszzsír
2 dkg fehér csokoládé
Szárazon összekeverjük a tejport és a kakaót. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. Kisebb lábosba beleöntjük a porcukrot, rumaromát, kókuszzsírt, vizet és a vaníliás cukrot. Óvatosan melegítve, bugyogástól számítva legfeljebb 2-3 percig keverjük. Ezután beletesszük a tejpor és a kakaó keverékét, jól összekeverjük és a tepsibe öntjük. Hideg helyre tesszük.
Másnap forró vízbe mártott és szárazra törölt, vékony pengéjű késsel felvágjuk.
A díszítéshez zacskó sarkába tesszük a fehér csokoládét, pohárba állítjuk és a mikróban óvatosan megolvasztjuk. A zacskó hegyét levágjuk és így díszítjük a szeleteket.
Olvasztott keserűcsokival, két menetben bevonhatjuk a tetejét és az alját, így még jobban hasonlít az eredetire.
Szia! Már régóta szeretném kipróbálni a sport szeletet. 🙂 Tejport hol tudok beszerezni? 🙂
Szia! Egy tipp: margarin vagy kókuszzsír helyett szerintem kakaóvajjal működne a legjobban, annak 35 fok körüli az olvadáspontja, kézben tuti nem olvadna!
Majd jelezd milyen lett! Tejpor előfordul a nagyobb áruházakban is, bioboltokban és persze az Ázsiában 🙂
Könnyű Neked, Zsuzsi! Másnál nem alapértelmezett kamratöltelék a kakaóvaj. A kókuszt mégiscsak könnyebb beszerezni. Nagy veszély nincs, a fogyási sebessége nagyobb az olvadásinál. 😀