Töltött cicege

Kategória: Húsmentes fogások

cicege-toltott-1-500

80 dkg krumpli (nem új)
1 tojás
1 dl kefir
kb. 10 dkg liszt

őrölt bors
ízlés szerint fokhagyma
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
tejföl

fokhagyma
savanyúság

Nagylukú reszelőn lereszeljük a meghámozott krumplit. A tojással, kefirrel összekeverjük. Fűszerezzük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrűbb palacsintatészta legyen belőle.

Serpenyőben olajat forrósítunk, 1-1 merőkanálnyi tésztát elsimítva benne mindkét oldalát pirosra sütjük. A krumpli miatt hosszabb sütési időt igényel, mint egy palacsinta. Megtöltjük, félbe hajtjuk és megkenjük fokhagymás tejföllel.

Tölthetjük gombapaprikással, bármilyen (maradék) pörkölttel, stb.

Tipp: ha a krumpli a reszelés közben sok vizet enged, öntsük le alóla, hogy ne kelljen túl sok lisztet adni hozzá.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos