Az ördög golyói
Mielőtt bárki a szívéhez kapna, semmilyen obszcén tartalom sem következik. Egy borkorcsolya receptje kapta ezt a nevet, amit persze sörözéskor is szívesen fogyaszt a társaság. Ennek a csapos örül leginkább, mert nem marad sokáig munka nélkül.
0,5 kg száraz túró
2 tojás
10 dkg liszt
10 dkg erős ízű sajt finomra reszelve
10 dkg durvára reszelt sajt
só, bors, fokhagyma, erőspista
Ha a túró nagyon savós, konyharuhába téve facsarjuk ki. A legegyszerűbben forgókéses aprítóban keverhetjük simára tésztát, feltéve, hogy van akkora, hogy minden hozzávaló beleférjen. Keverjük el a túrót a tojással, a bőséggel adagolt fűszerekkel, a liszttel és a markáns sajttal. Ha túl lágy lenne, pici lisztet gyúrjunk még bele. Vizes kézzel formázzunk belőle diónyi gombócokat és hempergessük meg a durvára reszelt sajtban. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és 170 fokon süssük kb. 15 percig.